top of page

UTBILDNING till Barnyogaledare

Vi sår frön till framtiden - när vi yogar med barnen

Att börja yoga tidigt hjälper barn otroligt mycket under uppväxtåren. Barn är redan till naturen flexibla, yogaövningarna ger barnet ökad kroppskännedom , självsäkerhet, tillit och gör att flexibiliteten bibehålls. Att lära sig andas rätt är livsviktigt och gör att barnet kommer i kontakt med sinna sinnen. Andningsövningarna är även viktiga för att kunna hantera de känslor som dyker upp under uppväxtåren. Genom meditation så förstärks barnets koncentrationsförmåga som är en stor hjälp under skolåren.

Barnyogaledare

Nu är det dags för en helgutbildning i barnyoga 
Varje deltagare får ett diplom efter genomförd helg.


Vi startar Fredagen den 7 Oktober kl 18.00-21.00 

Lördag 8 Oktober kl 08.00-17.00 inklusive paus för lunch.
Söndag 9 Oktober kl 08.00-15.00 inklusive paus för lunch.

 

Utbildningen innehåller:

Yoga filosofi

Barn anatomi

Yogaanatomi; Chakrasystemet och barnets utveckling

Yoga för pedagog/Förälder

Yogaklasser för barn 3-6 år/barn 7-12 år pedagogik

Yogaövningar

Yogasagor 

Andningstekniker 

Avslappningstekniker

Meditation för barn

Mantra sång för barn
 

anmäl till

 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn

praktisk info

 

PLATS: KOMMER SNART

 

PRIS: Barnyoga ledar utbildning: 3500 kr (exkl 25%moms) 

Boende i dubbelrum 2 nätter:  1240kr

Deltagaren tillhandahåller sin egna mat.

Kök finns på plats. 

anmäl till 

Collage_ MYW.jpg
172951893_894513131344439_7382045024771474654_n.png
joannashivani2021Fotor.jpg
IMG_3252.HEIC

MiniYogaWorld

Miniyogaworld har utbildat Yogalärare, pedagoger och föräldrar sedan 2010. Miniyoga world är en kunskapsportal till att kunna integrera yoga och mindfulness i vardagen för alla åldrar. Yoga och mindfulness är utmärkta verktyg till att vägleda barn till frid och harmoni. Miniyogaworld skapades av Shivani som är yogalärare, astrolog, doula och föreläsare och Specialist barn sjuksköterskan och yogalärarinnan Joanna Tissel. Tillsammans har de skapat en lekfull pedagogik som passar in i förskolor, skolor i yogasalar och i hemmet.

Utbildningen hålls av Shivani som har yogat med barn sedan 2004 både i och utanför skolan. Shivani är också aktuell med turneringen av SagoYoga, rytmer och klanger tillsammans med musikern Tina Quartey med förskolebarn i Skåne län.


"Yoga och mindfulness är utmärkta verktyg till att vägleda barnen till frid och harmoni. Vi tror på korta pauser under barnens dag med övningar som tar bort pirret i benen, övningar där barnen övar sig i koncentration och övningar som ger barnen kroppskännedom och som skapar gemenskap i gruppen. Och framför allt tror vi på att ge barnen korta stunder av vila där de kan få komma i kontakt med sitt inre lugn. Det fantastiska med detta är att också pedagogerna får ta del av de enorma fördelar som yogan ger. Pedagogen som slutför utbildningen får även med sig korta och enkla yoga och meditationsövningar till resten av personalen.” 

anmäl till

  Sagt om våra utbildningar

  "Mycket bra upplägg. Skönt att varva sittande med fysiska övningar. Bra tidsmässigt. Enormt positiva och entusiastiska lärare med ett genuint intresse att ge barnyoga. Mycket bra pedagogik! Jag skulle vilja ha en bok med lite fler övningar, men den kommer ju inom kort :) Jag är väldigt nöjd!"

  Jeanette - Yogalärare

   

  "Fin balans mellan "teori och praktik". Jättefint innehåll. Ni mötte mig där jag är, så jag känner att jag kunde ta emot, förstå, se hur jag kan använda mig utav det jag fått ta del av. Enkel, tydlig, glädjefull och framförallt tillåtande pedagogik! Tack för en härlig och inspirerande helg!"

  Anna - Barnskötare

   

  "Jätteintressant! Hade inga förväntningar utan har sugit in allt som en svamp :) Kommer att börja studera och praktisera yoga mer framöver. Bra och lättillgänglig pedagogik. Skulle kunna göra detta och lyssna på er kunskap i en vecka säkert! Underbara och inspirerande kursledare!

  Linda - Barnkär

  anmäl till

   bottom of page