top of page

Stjärnstoff den 8/8 2023 med Shivani

Stjärnstoff med Shivani 8 / 8 2023� Solen är på 15° grader i Lejonet idag. Och jag vet att många talar om Lejonportalen och några har frågat mig . Jag vet tyvärr inget om Lejonportalen, så den här texten handlar inte om det. Jag har försökt att studera Lejonportalen under många år då den är mycket populär dag i många spirituella kretsar. Men jag har inte hittat ursprunget till Lejonportalen och har heller inte hittat en astrologisk betydelse. Men däremot så följer jag planeternas cykler runt Solen. Och den cykel som alla de flesta är medveten om är Jordens cykel runt Solen. Här är mina reflektioner om den 8 Augusti 2023.

Jag vill tala om healing. Healing för mig är att jag tillåter stillhet att läka och avslöja mitt inre! Om vi tar en stund till att vara stilla så kommer vi i kontakt med vår sanna essens och kan tona in i en mer centrerad närvaro. När vi tonar in dyker historier upp från vårt förflutna, misstagen vi gjort. Känslor av ånger, förbittring, sorg, djupa sår och lärdomar som kan kännas som djupa inristade sår som aldrig kan läkas. Men dessa känslor och minnen kan alltid läkas och vi kan alltid, så länge vi lever bli återställda.

Varje stund som du mjuknar i nuet så har du ett tillfälle att läka, växa och skapa något bättre för dig själv. Oavsett vad som hänt i ditt liv så är du inte förstörd, så länge du lever har du alltid möjlighet att läka. Idag blir vi inbjudna att överlämna oss till den naturliga läkning som finns inom oss hela tiden. Vi har alltså kommit till en och en halv kvart i jordens cykel runt Solen, som startade på Vårdagjämningen den 20 Mars tidigare i år när Solen befann sig på 0° i Väduren. Idag står Solen står på 15 grader i Lejonets tecken, alltså halvvägs mellan Sommarsolståndet och Höstdagjämningen.

Det är något som fångar upp vårt fokus och det blir lätt att låta det yttre falla av. Ungefär som en hud som flagnar efter solens bränna. Eller som en blommas yttre blad efter full blom. Något lämnas och vi kliver in i en ny energi. Det kan uppstå en sorg när vi lämnar en resa för en ny. Man kan se det som ett adjö från de relationer du lärt känna under en semester, där du har upplevt helt nya saker både om dig själv och världen. På vägen hem från resan får du tid till reflektion. Det kan vara utmattande att reflektera på allt som har hänt. Ofta i reflektioner så ser vi sambanden mellan alla de olika resor vi har haft i vårt liv, alla relationer och all utveckling som har hänt. Det kan väcka en förundran över hur mycket du faktiskt hunnit med och hur mycket det finns att vara tacksam för. Det kan också väcka ånger och längtan till de val du inte gjort och till det som du önskar. Så var mild och mjuk mot dig själv idag. Var som du är. Tillåt stillhet att läka och avslöja vad som finns i nuet.

En strålande kvinnlig energi gör sig redo att växa fram från djupet av vår undre värld. Vanligtvis ser vi denna energi på himlen som planeten Venus. Och inom oss så känner vi den energin som vår feminina essens. Den 8 Januari 2022 mötte Venus Solen i Stenbocken och startade en ny cykel i ditt personliga liv. Sedan dess har Venus varit påverkad av Plutos krafter och Saturnus utforskande av alla de olika strukturer som håller alla våra relationer, både nya och gamla. Saturnus och Pluto i kombination med Venus har visat oss många sanningar som det inte längre går att blunda för. Du har säkerligen upptäck att varje relation har sina egna unika strukturer och gränser och vilka av dem som fortfarande resonerar med dig och vilka som inte. Alla relationer har grund i våra familjearv och samhälleliga strukturer vi byggt upp kring värderingar om människor, pengar, makt, sexualitet, kroppskontroll, nöjen, spekulation och investeringar om allt vi egentligen behöver och vill ha för att leva och överleva. Venus, som har varit synlig på kvällshimlen har de senaste månaderna närmats sig horisonten och har slutligen försvunnit från kvällshimlen. Symboliskt sett har hon klivit ner i underjorden. Hon avslutar sin mystiska resa i Stenbockens cykel genom att födas på nytt med Solen Söndag den 13 Augusti.

Venus i underjorden är hennes absolut renaste och mest avklädda inre sfär. Här möter hon allt som finns i vårt undermedvetna. Det är under en sån himmel vi personligen får möta alla texturer och lärdomar om livet och alla våra relationer. Venus resa runt jorden sker på en bana som är på innersidan, mellan Jorden och Solen. Det betyder att vi inte kan se henne när hon är som allra närmast Jorden och när hon är allra längts bort, alltså på andra sidan Solen i sin bana. Nu är hon närmast jorden och vi kan bli så starkt påverkade att det kan kännas i hjärtat. Vad är ditt hjärta fyllt av just nu?

Lejonets tecken styr hjärtat och det påverkar hur vi bjuder på oss själva. För vissa är det naturligt att bjuda på sig själv utan prestation och med all välmening, medan för andra är det en tävling i hur man bjuder på sig själv bäst och mest. Kanske bjuder du på dig själv till alla? Eller några speciellt utvalda? Eller kanske ingen? Och det kan bero på på många underliggande känslor som lycka, glädje, tur, men också rädsla, utmattning, sorg eller ilska. Det kan bero på självförtroende, eller förlust av förtroende för sig själv eller andra. Att bjuda på sig själv, precis som man är- avklädd och välmenande är inte lätt för alla. Venus möte med Solen sker i Lejonets hjärta. Solen har sin hemvist i Lejonet och är mycket stark och magnetisk i sin energi. Genom mötet med Solen föds Venus på nytt för att snart åter resa sig som en klar lysande morgonstjärna på himlen. Hon kommer att vara synlig igen ungefär runt den 19 September, strax innan Höstdagjämningen.

Så denna tvärkvart belyser vårt hjärta, våra relationer och vår inre resa med oss själva och alla våra relationer. Venus gör djupa resor genom sina möten med Solen då hon föds på nytt. Under dessa möten ”försvinner” hon från kvällshimlen och tar oss in i undre världen (vårt undermedvetna) för djupare reflektion och omvärdering. Under ca 8 år bildar Venus ett mönster på himlen genom sina möten med Solen i olika Stjärntecken som liknar en 5-uddig stjärna. Vi är alla födda under ett av dessa Stjärn tecken Venus cykler. Dessa punkter aktiverar olika strukturer i våra liv. Som astrolog så ser jag hur tydligt och bekräftande symboliken är för alla personer vars horoskop jag läser. Om du reflekterar över vad som hänt i ditt liv, vad du har upplevt i relationer, vad du tänkt på, konversationer du har haft, vilka relationer som har kommit in som nya och vilka som har kommit tillbaka så kan du förstå vad den senaste cykeln i Stenbocken handlade om för dig. Alltså vad har hänt i ditt liv sedan den 8 januari 2022?

På söndag den 13:e Augusti startar Venus Stjärnpunkt i Lejonets nya cykel och senast denna cykel var aktiverad var sommaren 2015, 2007, 1999, 1991 osv. 8 år bakåt. Kanske har du ett tema om du tänker efter vad som hände dessa somrar? Symboliskt sett så kan man tolka gåvan med den kommande cykeln så här:

En brinnande önskan att leva livet från kärlek genom att våga vara stolt, magnetisk, passionerad och kreativ. På ett lekfullt sätt glänsa och värma som en eldslåga som brinner med styrka och som en fyr som visar vägen genom stabilt ledarskap.

Jag avslutar med två citat från en känd svensk kvinna som är född under Venus Stjärnpunkt i Lejonet med Morgonstjärna. Operasångerskan Jenny Lind född 6 oktober 1820 och död 2 November 1887. Jenny Lind jobbade på de stora Operahusen i Europa och var mycket känd under sin tid. Jag tycker dessa citat fångar essensen av den energi vi har möjlighet att manifestera. Citaten jag hittat är på engelska.

”If you knew what a sensation of the nearness of a higher power one instinctively feels when one is permitted to contribute to the good of mankind, as I have done, and still do! Believe me, it is a great gift of Godis mercy” - ”I have brightness in my soul, which strains toward Heaven. I am like a bird!” �

Om du vill veta mer om hur du kan leva mer naturligt med hjälp av ditt horoskop kanske du vill vara med i min studiegrupp på Patreon? Läs gärna på www.patreon.com/shivaniastro �50% rabatt på alla mina readings om du bokar innan 31 Augusti.� Ha en Mystiskt vecka! Stjärnhälsningar Shivani
Senaste inlägg

Visa alla

Starstuff by Shivani- 31 Juli, 2023

Starstuff by Shivani I've read a brilliant review of the movie Oppenheimer that also speaks to the intense astrology we are experiencing right now. Pluto in Capricorn is often called the Lord of Death

Comments


bottom of page