top of page

YOGA  FÖR  ALLA

36.SHIVANI_fotograf_ankiblomqvist.jpg
30.SHIVANI_fotograf_ankiblomqvist.jpg
31.SHIVANI_fotograf_ankiblomqvist.jpg

yogaklasser    utbildningar   retreater
meditation  barnyoga   gravidyoga

Yoga är en förening mellan din kropp, din själ och alla dina sinnen. För mig har yogan öppnat en dörr in till min fulla potential som människa. Yogan är ett pålitlig system som underhåller kroppens alla celler, nervsystemet, organen, körtlarna, musklerna och lederna. Yogan gör mig stark, inte bara fysiskt men också mentalt. Yoga får min kropp att kännas bra och också se bra ut. Framför allt håller yogan mig ung. Livet har lärt mig att utan en fungerande kropp så kan jag inte tänka klart, tänja fysiska gränser eller njuta av min kropp genom mina fem sinnen. Kroppen är en källa till bliss, till njutning och till styrka. Yoga behöver inte vara svårt eller krångligt. Yoga behöver heller inte få dig att känna dig stel eller svag. I över 20 åren har jag yogat med olika kroppar, i olika åldrar och jag har landat i att yoga är personligt. Din kropp yogar på ditt sätt och om du jämför din kropp med någon annan blir det inte bara fel utan det kan också skada dig. Må var och en få upptäcka sin alldeles egna yoga!

 

 

Vi planterar frön för framtiden

Vi är i  en tid då världen förändras i raskt takt. Nu är det viktigare än någonsin att ta ansvar för sin mentala och fysiska hälsa. Med den snabba utvecklingen inom miljö, sociala medier och folkhälsa behöver vi ordentliga verktyg som är beprövade och stabila.  Yogan är ett sånt verktyg. Vetenskapen har kunnat bevisa yogans fantastiska hälsoeffekter på kropp, sinne, nervsystem och alla organ. Genom meditation och vila så stillas sinnet och stressnivån sjunker drastiskt.  Andningsövningar ger dig vitalitet och ett stabilt sinne. Genom Yoga så får du helhetshälsa. 


Alla kan yoga oavsett ålder, kropp eller erfarenhet.

Det gäller bara att hitta yogan som är för dig.


Yoga som gruppträning är idag nutidens mest populära sätt att komma i form och samtidigt få ett verktyg till att kunna hantera stress. Yogan är en träning som passar män och kvinnor i alla åldrar. Yogaställningar håller hela kroppen frisk. De sträcker varje muskel och led och gör dem spänstigare, liksom ryggraden och hela skelettet. Yogaställningarna påverkar dessutom hela nervsystemet, kroppens organ och alla körtlar.  Andningsövningar ger vitalitet och lugnar sinnet. Genom meditation och vila får yogautövaren en stund av reflektion över sig själv och livet. 

Jag heter Shivani

Jag har över 20 års erfarenhet av att undervisa yoga i Indien, Usa och i Sverige.

Jag har yogat med människor i alla åldrar under mer än 20 års tid.  Och jag älskar att erbjuda just den sortens yoga som passar dig. Det betyder att du behöver inte kunna  någonting när du yogar med mig.  Du behöver inte vara vig, stark eller ha balans.  Du behöver heller inte ha lätt för att stressa ner eller att sitta still. Allt det kommer vi att öva på utefter dina förutsättningar. För mig är det viktigt att yogan är en stund där vi får vara helt utan prestation eller jämförelse.

 

När du lär känna din kropp och förstår vad det är den behöver så är det lättare att hitta dörren till din inre harmoni och en större acceptans och vördnad för din kropp. Kroppsmedvetenhet är nödvändigt för att den ska kunna utnyttjas till sin fulla potential.

 

För mig har yogan blivit den största support jag har till att leva ett harmoniskt liv.  Yogan ger mig fysisk styrka att orka med allt jag vill uppleva. Men framför allt så känns kroppen bra av yogan. Den hjälper mot ryggont, stelhet och sömnlöshet, pirrningar i benen, svullen mage. Den hjälper också mot nervositet, aggressivitet och sorg. Yogan hjälper också till med reflektion, inte bara över livet och kroppen, utan allt som sker i mitt medvetande.

 

Under åren har jag utbildat yogalärare, gravidyogalärare och barnyogalärare. Jag har arrangerat familjeyoga retreater, tysta meditations retreater. Jag har drivit yogastudio och haft tusentals yogaklasser genom åren i skolor, på företag och på olika retreater. Jag har genom min egna yogaresa kommit tillbaka till det enkla i undervisningen och hur jag utför yoga. De senaste åren har jag jobbat mycket online, med föreläsningar och coaching. Vetenskapen om astrologi och ayurveda påverkar också min yogafilosofi som grundar sig i att allt hänger ihop och det som finns utanför oss finns också inom oss. Vi blir påverkade av både det yttre och det inre och att vi är i ett ständigt samspel med miljön omkring oss genom vårt inre personliga filter. Hälsa för mig betyder balans i min inre och yttre miljö. Min önskan är att dela med mig av allt det bra som yogan gett mig. Jag hoppas du upptäcker det inom dig! Namaste!           Tillbaka hem

bottom of page